Rólunk, célunk

Célunk

VitaMAG-képzések

A VitaMAG-képzések elsődleges célja, hogy az iskolai oktatásban átadott ismereteket kiegészítsék és megkönnyítsék elmélyíteni azokat. Foglalkozásaink nem helyettesítik az iskolai oktatást. Feladatunknak tekintjük, hogy a nálunk tanuló gyerekek hasznos ismeretek birtokába jussanak, amelyeket bátran tudnak alkalmazni a hétköznapokban is. Foglalkozásainkat mindig személyre szabjuk, ezért első lépésként felmérjük a jelentkezők tudását, majd az ismeretszintek alapján alakítjuk ki a csoportokat. Oktatási stratégiánkat folyamatosan újragondoljuk, hagyatkozva a gyerekek, a szülők és az oktatók visszajelzéseire. Örömmel tölt el bennünket, hogy a nálunk tanulók véleménye szerint munkásságunk legfontosabb hozadéka az, hogy nálunk a gyerekek más megítélésben részesülnek, mint iskolai közösségeikben, hiszen itt egy új csapat formálódik, ahová könnyebb a beilleszkedés. Amit teszünk, azért tesszük, mert szeretünk gyerekekkel, fiatalokkal dolgozni, pozitív hozzáállással, megértő fülekkel fordulunk feléjük, érdekelnek gondjaik, örömeik, és minden találkozáskor arra törekszünk, hogy a megszerzett tudás mellett mosollyal és magabiztosan távozzanak.

Célunk

Pályáztunk és nyertünk

A VitaMAG-program keretében, 2018 második felében, a Bethlen Gábor Alaptól nyert pályázatból tanárainknak tanulásmódszertani és szakmódszertani továbbképzést szerveztünk. Az itt szerzett tudást a tanítási folyamat során beépítjük a tanórák folyamatába, ezzel is hozzájárulva a gyerekek fejlődéséhez.

E képzéssorozat után elhatároztuk, hogy félévente időt szakítunk önmagunk fejlesztésére, találkozások során megosztjuk tapasztalatainkat, sikereinket, felmerülő nehézségeinket, így egymás hibáiból tanulva, tapasztalataiból erőt merítve, újult energiával, lelkesedéssel biztathatjuk, fejleszthetjük diákjaink képességeit.

2020 októberében Online Oktatási Műhelytitkok címmel előadássorozatot szerveztünk különböző, a pandémia időszakában pedagógusokat érintő, segítő témákban. Ezt követően szintén a Bethlen Gábor Alaptól nyert pályázat lehetőséget adott egy, a kizárólag román nyelvet oktató pedagógusoknak szóló módszertani képzésre, melynek fő vezérvonala a román nyelv elsajátítását segítő módszerek ismertetése volt. 

Tanáraink bemutatkozóiból kiderül sokszínűségünk, hozzáállásunk és határtalan lelkesedésünk.