Lantos tanulási stratégiák tréning, tanulásmódszertani programok

Egy újabb hét, újabb lehetőség gyereknek, szülőnek és pedagógusnak egyaránt megtudni, hogyan is lehet eredményesen tanulni a hatékony jegyzetelés módszertanának a megismerése által.

Lantos Mihálynak és kollégájának, Kaszab Lászlónak, kevés ideje maradt a pihenésre, mert a gyerekeknek tartott délelőtti tanfolyamok után, egy délután kivételével minden nap szülő és pedagógus találkozókon vettek részt.

Teljesen mindegy, hogy hányadikos, vagy hol jár iskolába, vagy küzd-e valamilyen tanulási zavarral, minden gyereknek lehet segíteni abban, hogy megtanulja, Ő hogyan tud a leghatékonyabban tanulni. Ezért örülünk mindannyiszor, amikor Lantos Mihály egyedül vagy kollégáival a VitaMAGhoz érkezik.

A VitaMAG eltökélt szándéka, hogy ne csak azok a gyerekek ismerkedhessenek meg a hatékony jegyzetelés módszerével, akik ebben a programban részt vesznek, hanem minél több gyereknek megadasson ez a lehetőség. A hét folyamán a -Hatékony jegyzetelés tanfolyamon- székelyudvarhelyi, bögözi és zetelaki gyerekek vehettek részt.

Vannak csoportok, akik vállalkozók segítő jóvoltából gyakorolhatják, hogyan tudják a módszert beépíteni a mindennapi tanulási folyamatba, ugyanakkor számtalan esetben a szülők döntenek úgy, hogy ezt a lehetőséget az ők gyerekük sem hagyhatja ki, ezért osztályközösségeknek is megrendelik a képzést.

Bögözben a Club Sportiv Bögöz Egyesület az iskolával karöltve döntött úgy, hogy már negyedik alkalommal hívják meg a Lantos tanulásmódszertan csapatot, ezáltal is segítve diákjaik előrehaladását. Ez alkalommal a különböző figyelemzavarral küszködő gyerekekkel foglalkoztak, nekik még nagyobb szükségük van arra, hogy a tanulásra fordított idő hatékonyan teljen.

A gyerekek visszajelzéseikben a tanfolyamot nagyon hasznosnak ítélték. Voltak akik praktikus játékként fogták fel, mások értékelték az őszinte beszélgetéseket, a szabadság érzést, hogy nem volt olyan szigor és mégis milyen sok interaktív dologra jutott idő. Megértették, hogy ez a módszer időt spórol nekik a délutánjaikban is és a két jegyzet párhuzamba állítása rádöbbentette őket a különbségre, a lényegre. Mindeközben elegendő volt a szünetek száma és jól is érezték magukat.  

A gyerekekkel töltött délelőtti órák után Misi tanárbácsi, ahogy a gyerekek szólítani szokták Lantos tanár urat, szívesen fogadta a meghívásokat a csíkszeredai Harmopán cég, a lövétei nőklub, a szentkirályi, valamint a kápolnási szülőknek szervezett tájékoztató előadásokra, melyek ugyan vidám hangulatban teltek, de komoly dologról szóltak.


Így, a résztvevő szülők és pedagógusok is megérthették, hogy a tanulás az nem játék, de játékosan sokkal könnyebben megy.

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Skill központ látogatás – karriermustra

Látogatásuk során Antal Árpád szakoktató megmutatta a gyerekeknek a helyes kézmosást, és kézfertőtlenítést, elmesélte, hogy miért van szükség erre a gyakorlati teremre, miért járnak ide az egyetemisták, megbeszélték, hogy hol van szükség ápolókra, majd előkerültek a gyerekek számára izgalmasabbnál izgalmasabb eszközök.

Tánckoreográfia – karriermustra

Felszabadító érzést, mozgást a ritmusra, csapatban létezést, ezeket tapasztalhatták meg azok a VitaMAG-os gyerekek, akik a Pillangó stúdióban Demeter Andreával  és Székely Ágnessel  találkoztak.

Nem gyerekdolog! Bullying iskoláskorban

A VitaMAG Szülőklub meghívására Dimén-Varga Tünde óvoda és iskolapszichológus részletesen vázolta a bántalmazás folyamatában résztvevők szerepét, hangsúlyozta, hogy a bántalmazóra is áldozatként kell tekinteni. Ugyanakkor kihangsúlyozta a szemlélődők jelenlétének, és a szülők szerepének a fontosságát. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat