Manó Fagyizó – fagyiműhely látogatás

Lábzsák, hajháló, kézmosás. És nem, nem korházba, hanem a MANÓ fagyiműhelybe látogattunk el.

Illatoltunk, algaport kóstoltunk, tonkababot vettünk szemügyre, miközben többen banánt mostak, mások hámozták és darabolták, és megint mások megették, amire már nem volt szükség a banánfagyi elkészítéséhez.

Közben hallgattuk a fagyiműhely létrejöttéhez kapcsolódó történeteket, hogy a különböző igények hogyan eredményezik a legkülönlegesebb fagyiízeket.

Megtudtuk, hogy a gyerekek hamarabb megkóstolják a kaporízű fagyit mint a felnőttek, hogy nyugodtan engedhetjük hogy gyerekeink fagyizzanak, mert egy gombóc fagyiban akár 70% gyümölcstartalom is lehet, és több benne a C vitamin és antioxidáns, mint egy gyerek multivitaminban.

Keverés, sokkolás a gyorsfagyasztóban és végre a kóstolás, amikor megáll az idő, nincs többé hangzavar, csak hmm, nyám… hallatszik minden gyerekszájból és megszűnik a külvilág.

Távozás… büszkén szorongatja mindenki az általa készített banános, csokis fagyit, amitől majd a család is elájul.

Köszönjük a felejthetetlen élményt.

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Skill központ látogatás – karriermustra

Látogatásuk során Antal Árpád szakoktató megmutatta a gyerekeknek a helyes kézmosást, és kézfertőtlenítést, elmesélte, hogy miért van szükség erre a gyakorlati teremre, miért járnak ide az egyetemisták, megbeszélték, hogy hol van szükség ápolókra, majd előkerültek a gyerekek számára izgalmasabbnál izgalmasabb eszközök.

Tánckoreográfia – karriermustra

Felszabadító érzést, mozgást a ritmusra, csapatban létezést, ezeket tapasztalhatták meg azok a VitaMAG-os gyerekek, akik a Pillangó stúdióban Demeter Andreával  és Székely Ágnessel  találkoztak.

Nem gyerekdolog! Bullying iskoláskorban

A VitaMAG Szülőklub meghívására Dimén-Varga Tünde óvoda és iskolapszichológus részletesen vázolta a bántalmazás folyamatában résztvevők szerepét, hangsúlyozta, hogy a bántalmazóra is áldozatként kell tekinteni. Ugyanakkor kihangsúlyozta a szemlélődők jelenlétének, és a szülők szerepének a fontosságát. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat