Nyelvelsajátítás műhelydélután

A 2024-es év a 10. a VitaMAG életében. Nagy öröm ez számunkra. 10 évvel ezelőtt 2 matek csoporttal indultunk, most pedig majdnem 400 gyerek jár az angol, román és matek foglalkozásainkra.

Ünneplésként arra gondoltunk, hogy ne csak a gyerekek élvezzék az általunk nyújtott szolgáltatások hasznát, hanem olyan rövidebb találkozásokat is szervezünk, melyeket kimondottan a hozzánk járó gyerekek szüleinek szólnak.

Ebből a sorozatból az első az a gyakorlatias, a román, vagy akár más nyelvek elsajátítását, elősegítő közvetlen beszélgetés volt, melyet Ilyés Krisztina és Egyed Gergely tanáraink tartottak január 24-én. A műhelydélutánon több mint 30 szülő vett részt.

A szülők, azon kívül, hogy jól érezték magukat, úgy gondolták, hogy sok hasznos és akár másnaptól gyakorlatba ültethető ötlettel gazdagodtak. Megértették a jelentőségét a többször-kevesebbet elméletnek, és azt is fontosnak tartották, hogy olyan dolgokról kell gyerekeikkel az adott idegen nyelven beszélniük, amire az vevő és érdekesnek találja.

A visszajelzések arról tanúskodtak, hogy az előadók energiája és lendületessége motiváló hatással volt a résztvevőkre, akik eltökéltséggel indultak haza, hogy gyerekeiket megfelelő módon segítsék az iskolákban tanított nyelvek elsajátításának útján.

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Skill központ látogatás – karriermustra

Látogatásuk során Antal Árpád szakoktató megmutatta a gyerekeknek a helyes kézmosást, és kézfertőtlenítést, elmesélte, hogy miért van szükség erre a gyakorlati teremre, miért járnak ide az egyetemisták, megbeszélték, hogy hol van szükség ápolókra, majd előkerültek a gyerekek számára izgalmasabbnál izgalmasabb eszközök.

Tánckoreográfia – karriermustra

Felszabadító érzést, mozgást a ritmusra, csapatban létezést, ezeket tapasztalhatták meg azok a VitaMAG-os gyerekek, akik a Pillangó stúdióban Demeter Andreával  és Székely Ágnessel  találkoztak.

Nem gyerekdolog! Bullying iskoláskorban

A VitaMAG Szülőklub meghívására Dimén-Varga Tünde óvoda és iskolapszichológus részletesen vázolta a bántalmazás folyamatában résztvevők szerepét, hangsúlyozta, hogy a bántalmazóra is áldozatként kell tekinteni. Ugyanakkor kihangsúlyozta a szemlélődők jelenlétének, és a szülők szerepének a fontosságát. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat