,

Nyelvvizsga felkészítő

A képzésről

Nyelvvizsgára általában a meglévő kommunikációs csoportjaink diákjai szoktak jelentkezni, mivel a foglalkozásokon elsősorban a megértésre fókuszálunk, sokat hallgatnak és olvasnak angol nyelven, valamint ezekről az élményeikről írnak is. Az olvasott és hallgatott témák alapján történik a beszélgetés is, ezért ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak különösebb készülés egy nyelvvizsgára nem elvárás, és az egy két mintafeladat megoldása az órákon megtörténik.

Azon vizsgázni kívánók, akik nem járnak valamelyik kommunikációs csoportunkba, a nyelvhasználat valamelyik szintjén (A2, B1, B2, C1) többnyire magabiztosan állnak, mégis úgy gondolják, hogy a vizsga specifikumaival jobb lenne egy felkészítő keretében bővebben megismerkedni, lehetőség van feliratkozni egy nyelvvizsgafelkészítő csoportba. A csoport akkor indul ha az adott időpontra jelentkező vizsgázók közül többen is igényelik ezt a felkészítőt.

A foglalkozáson a diákok megismerik az ECL nyelvvizsga felépítését és követelményrendszerét. Megtanulják, hogy a különböző típusfeladatokat hogyan kell megválaszolni, milyen szószerkezeteket, nyelvtani fordulatokat, kifejezéseket használjanak. Az órákon sokat kommunikálnak egymással a résztvevők, ezáltal folyamatosan bővül a szókincsük és begyakorolják a különböző hasznosítható szófordulatokat.


Módszertanunk

  • kiscsoportos foglalkozások, 12-15 fő
  • készségek szerinti feladattípusok begyakorlása
  • próbatesztek írása, próba szóbeli vizsgák
  • szókincsbővítő feladatok
  • sok kommunikáció: témák szerinti párbeszéd és képleírás gyakorlása
  • kiadott segédletek (szavak, kifejezések, nyelvtani formulák)
  • fesztelen hangulat

Amit tanítunk

Témakörök a foglalkozásokon
Az ECL szintek szerinti témakövetelmények szerint készítjük fel a diákokat. A részletes témakövetelmények az alábbi linken tekinthetőek meg.
Megnézem a téma követelményeket


Számonkérés

A résztvevők minden alkalomra megírják a témához kiadott írásbeli feladatokat, melyeket foglalkozás elején kijavítva, hozzáfűzésekkel újra átnézhetnek, hogy a felmerülő hibákból tanulhassanak. A témákra való otthoni felkészülést szóban, párban, az útmutatások figyelembevételével elgyakorolják. Minden foglalkozáson másik páros próbavizsgázik, a vizsgakövetelményeknek megfelelően, melynek végén útmutatást kapnak a gyakorlást igénylő hiányosságokra.

Döntéshozatal előtt kérem a szintfelmérőt!

Fizetési módok

Fizetni az alábbi lehetőségek közül lehetséges. Amennyiben támogatást igényelne, kérjük válassza a “Támogatást igényelek” lehetőséget és töltse ki az űrlapot.

12 elérhető
Scroll to Top

Szintfelmérő igénylése

Feliratkozás várólistára

Érdeklődési űrlap

Támogatás igénylése

Jelentkezési űrlap

Bejelentkezés

Amenyiben rendekezik fiókkal, kérjük jelentkezzen be!