Forró Réka

Nyelvtanár

Mindig nagyon szerettem idegen nyelveket tanulni, és tapasztalatból tudom, hogy nem mindig megy egyszerűen, sok kihívással, néha frusztrációval találja szemben magát az ember. Szerencsésnek mondhatom magam, mert kisdiák korom óta, olyan környezetben voltam, ahol egyszerre több idegen nyelvvel ismerkedhettem meg, és használhattam azokat különböző helyzetekben. Egyik kedves emlékem, a nyelvtanulással kapcsolatban, egy angol táborhoz fűződik, amit egy skót tanár tartott. Egész nap játszottunk, táncoltunk, sportoltunk, és mindezt úgy, hogy közben angolul beszélgettünk. Ez az, ami számomra inspiráló és követendő példa maradt. Hiszem, hogy egy idegennyelv elsajátítása új kapukat nyit ki, gondolkodásmódunkon alakít, gazdagítja életünket.

Olyan pályát választottam, ami az idegen nyelvekhez fűződött, és habár megvolt a tanári diplomám, nem ezen a pályán indultam el. Sokszor megfordult a fejemben, hogy jó lenne tanítani, és 2019-ben végre meghoztam a döntést, hogy mégiscsak kipróbálom milyen ez a pálya.  

Számomra első perctől az volt a fontos, hogy megismerjem a gyermeket, hogy tudjam épp mi motoszkál a fejében, mi az, amit nagyon szeret, mik az érdeklődési körei, hogy milyen hangulatban érkezik az órámra.

Igyekszem óráimon jó hangulatot teremteni, és amennyire tőlem telik, játékosan segíteni a nyelvelsajátítást. Fontosnak tartom, hogy a tanuló minél több formában találkozzon a számára idegen nyelvvel, ezért filmet vagy videókat nézünk, zenét hallgatunk, játszunk, és nem utolsó sorban fontosnak tartom az idegennyelven való olvasást is.

Scroll to Top

Bejelentkezés

Amenyiben rendekezik fiókkal, kérjük jelentkezzen be!

Érdeklődési űrlap