Orbán Lidia

Matematikus

Mi a legnagyobb gond ilyenkor: a temérdek tananyag, az előadásmód, a túl sok házi vagy éppenséggel a gyakorlat hiánya? Ki lehet a felelős érte: a tanár vagy a diák, esetleg ketten együtt? Felgyorsult világunkban mindent rögtön szeretnénk. A matematika viszont nem tanulható egyik éjszakáról a másikra, inkább hasonlít a kis herceg rózsájára, akit türelemmel, kitartással, folytonos odafigyeléssel, szívből kell megszelídíteni..

Matematikát oktatok. Azt a tárgyat, ami gyerekkorom óta a kedvencem, ugyanakkor azt is, amitől az emberek elég nagy százaléka borzong. Sajnos. Tanárként nagyon sokszor elgondolkodtat a kérdés: mikor következik be az a pont az oktatásában, amikor a gyerek kezdi elveszíteni az érdeklődést a matematika iránt.

Matematikaoktatással nem az a célom, hogy sokak által értelmetlennek tűnő tételeket ismertessek meg a diákokkal, képleteket kérdezzek ki, algoritmust gyakoroltassak, és rossz jegyekkel fenyegetőzzek. Meg szerettetni vagy legalább érthetővé és élhetővé szeretném tenni számukra azt a világot, amit a matek leng körül. Ha egy óra alatt sikerül legalább egy diákot így megnyernem, akkor már érdemes volt minden belefektetett energia.

Scroll to Top

Bejelentkezés

Amenyiben rendekezik fiókkal, kérjük jelentkezzen be!

Érdeklődési űrlap