Oktatóképzés (formator-tanfolyam)

Amit nyújtunk

Képzési tematika

  • A felnőttképzés és törvényi szabályozása
  • Tréningtervezés és csapatépítés
  • Online-offline csapatépítő tevékenységek
  • Online oktatást segítő programok, oldalak
  • Önismeret
  • Konfliktuskezelés
  • Csoportalakulási folyamatok
  • Kommunikációs zajok, verbális kommunikáció, testbeszéd
  • Prezentáció: tartalom és forma
1200 RON

Részvételi feltétel:

  • felsőfokú végzettséget igazoló okirat
Jelentkezem

Célunk

Képzünk, hogy képezhess!

Képzők képzése tanfolyamunkat mindazon személyek számára ajánljuk, akik a felnőttoktatás területén tevékenykednek vagy szeretnének a közeljövőben tevékenykedni. A romániai szabályozások értelmében formator-diplomára azoknak is szüksége van, akik a formális oktatáson kívül szeretnének képzéseket/előadásokat/workshopokat tartani, afterschool-tevékenységeket folytatni. Formator-tanfolyamunkon felkészült oktatókkal, korszerű tananyaggal és technikai háttérrel várjuk az érdeklődőket. Az akkreditált képzés elvégzése után államilag elismert oklevelet szerezhetnek a résztvevők.

Akik tanítanak

Oktatók

Varga Andrea
Szabó Attila
Sorbán Ildikó
Ilyés Krisztina

Rólunk mondták

A korábbi résztvevők véleményei

Jelentkezési űrlap Oktatóképzésre

Varga Andrea

Pszichológus

Varga Andrea vagyok, pszichológus. Főállásban iskolai tanácsadó. Nagyon szeretek felnőttekkel is „dolgozni”. Mindig kihívás számomra, hogy a fáradt, tele feladatokkal, határidőkkel érkező felnőttekből előbújjon az önfeledt, felszabadult, játékos kisgyerek. A felnőttképzésben tréningmódszereket használva átbeszéljük, eljátsszuk a hatékony kommunikációt, konfliktuskezelést és megnézzük, hogy hogyan is alakul ki egy csoport, mely képes a hatékony együttműködésre.

Szabó Attila

Oktató, kommunikációs tréner
főszerkesztő (Civil-Más Rádió)

Most csak egyetlen megközelítésből, oktatóként, trénerként: ha az ember egy ideig-óráig maga keresgél-választgat, később már a feladatok találják meg, választják ki őt. Ha ezekkel a feladatokkal előbb-utóbb érzelmileg azonosulni is tud, már olyan nagy baj nem lehet, sőt, életpályává is nemesedhet a feladatsor. Így jártam én a pedagógusi pályával, azon belül a felnőttképzéssel is. A magam módján mindig „alkothattam”, ebből kifolyólag örömösödtem is. Mert ahol alkotás van, ott öröm is van – ilyen az öröm természetrajza. Másképpen nem működhetett volna ennyi esztendőn keresztül kiégés nélkül. Az oktatásban is magaménak érzem a zorbászi gondolatot, miszerint: „Táncolni kell, Uram! A zene majd csak megjön valahonnan…” Mindemellett tanulom és tanítom: „a leghatékonyabban úgy lehet megtenni valamit, ha megtesszük.” Ezen a felnőttképzési pályán számomra a „papíroknál” fontosabb a rácsodálkozások, a miért-állapotok állandósulása, s a hit, hogy olyan, személyre szabott „válaszok” is vannak, amelyek újabb kérdéseket vetnek fel. Így tanulgatjuk magunkat és másokat. Gyönyörűséges körforgás ez…

Sorbán Ildikó

Tanár

Több éves oktatási tapasztalattal rendelkezem a felnőttképzés területén. Szeretek emberekkel foglalkozni, tanítani és tanulni. Igazi kihívás a felnőtt tanulót motiválni, hozzásegíteni az új ismeretek elsajátításához. Folyamatos értékeléssel lehetőséget adni reális célok elérésére. Igyekszem jó tanár-diák kapcsolatot kialakítani. Az órákat úgy építeni fel, hogy a gyakorlati életben is használható tudást birtokolhasson a diák. Hiszem, hogy nyitottsággal és kitartással jó eredményeket lehet elérni.

Ilyés Krisztina

Nyelvtanár

Tanárként mindig is szerettem tanítani. Szerencsésnek tartom magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek. Feldob, ha csillogó szemű, vidám gyerekek között vagyok. Jó tapasztalni, hogy a közvetlenségre közvetlenséggel válaszolnak, mert ez az a közeg, amelyben megérzik, hogy engem is érdekel, ami őket a mindennapokban foglalkoztatja, hogy megértem, ha fáradtak, és dicséretre méltó, ha valami jól sikerül, ha pedig nem, mindig van egy új esély. Ha már a gyerekek, fiatalok leengedték a védőpajzsokat, akkor jöhet az angol megszerettetése, valamint az, hogy sokszor találkozzanak az írott és a beszélt nyelvvel, mert hosszú távon ez teszi lehetővé, hogy magabiztos nyelvhasználókká váljanak.