Digitális oktatás – oktatásmódszertani felkészítősorozat kezdő és gyakorló oktatók számára (2022)

Több évtizedes szakmai-oktatási tapasztalatunk és kutatásaink alapján kijelenthetjük: az oktatásba és pedagógusaink továbbfejlesztésébe való befektetés mindig megtérül, hiszen azzal a magyar emberrel gazdagodunk, aki az elsajátított tudásanyaggal a szülőföldjén akar és tud boldogulni.

Két napos oktatásmódszertani napot – tréninget szerveztünk székelyföldi oktatóinknak, ahol idén közel 40 kollégánk, oktatónk volt jelen, hogy ismereteit fejlessze, felzárkóztassa a mai digitális kor elvárásaihoz, és ezáltal eredményesebben végezhesse nevelési-oktatási tevékenységét.

A tréning során a résztvevőknek lehetőségük volt szakmai előadáson részt venni, ahol szó volt arról, hogy mennyire fontos az oktatásban is a megfelelő önismeret, a vezetői készségek fejlesztése, a folyamatos feedback a hallgatóknak, tanulóknak. Ehhez kapcsolódóan egy rövid önismereti tesztet is kitöltöttek, amelynek eredményei alapján munkacsoportokat alakítottunk ki.

A program során megismerkedtek új oktatási módszerekkel, amelyeket beépíthetnek a közeljövőben saját munkájukba, közösen brainstormingoltak olyan projektekről, amelyeket 2023-ban intézményi szinten megvalósíthatunk, ezeket a korábban kialakított kiscsoportokban részleteiben is kidolgozták egy előre elkészített struktúra, munkalap alapján, majd csoportonként bemutatták. Ezen a korszerű pedagógiai- és munkamódszerekkel fejlesztették a csapatban való együttműködési készségüket, kreatív gondolkodásukat, érvelési- és kommunikációs készségeiket.


Hisszük, hogy ezek a projektek és az a minőségi, tartalmas idő, amit így töltenek együtt oktatóink, lehetőséget adnak nekik a fejlődésre, versenyképességük növelésére és megtartó erővel szolgálnak, hogy pályájukat itthon, szülőföldjükön folytassák és ismereteikkel a székelyföldi gyermekek, fiatalok tudástárát gazdagítsák.


Köszönjük az újbóli bizalmat, partnerséget a projekt megvalósításában a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek. Öröm számunkra, hogy támogatják az értékteremtést pedagógusaink, oktatóink fejlesztésében.

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Okostábla, okostanár az online térben is!

Az SZKA és a HEURÉKA Alap program által támogatott “Okostábla, okostanár az online térben is” képzésünk mindkét csoportja végére ért azon gyakorlati képzéssorozatának, mely hozzásegítette a résztvevő óvónőket, tanítókat és tanárokat, hogy ne csak az okostáblákat tudják érdemben kezelni, hanem számtalan olyan platformot, weboldalt és alkalmazást vigyenek az órai folyamatokba, melyek nemcsak az órai, vagy csoportszervezésben nyújtanak segítséget, hanem érdekesebbé, a mai generáció számára fogyaszthatóbbá teszi az átadni kívánt tananyagot.

Digitalizáció az oktatásban – online és hibrid világ

A digitális technológia, a digitális írástudás, az információk elektronikus kezelése olyan gyors ütemben fejlődött az elmúlt években, hogy intézményünk, oktatóink, diákjaink számára egyre nehezebb naprakésznek lenni ezen a területen.
Ez a rohamos fejlődés magával hozta szervezetünk digitális infrastruktúrájának fejlesztését, digitális folyamataink fejlettebb kiépítését, valamint digitális kommunikációnk megerősítését.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat