Közösség-, és hatékonyságfejlesztés a székelyudvarhelyi egészségügyben tevékenykedő fiatalok számára

Ezáltal kívántuk támogatni egy olyan szakmai közösség kialakulását, ami segíti a fiatal egészségügyi dolgozók városunkban maradását, személyiségük fejlesztését és nem utolsó sorban Székelyudvarhely egészségügyi ellátásának javítását.

Városunkban nagyon sok a fiatal orvos és szakápoló, akik annak ellenére, hogy naponta együtt dolgoznak, tanulnak nehezen alkotnak közösséget és kötődnek Székelyudvarhelyhez.

A Magok Egyesület egyik fő célja olyan képzési tevékenységek megszervezése, amelyek formálják és modernizálják a helyi civil közösséget. Ezért is pályáztunk a Székelyudvarhelyi Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál egy olyan közösség- és együttműködést fejlesztő hétvége megszervezésére ahol a fiatal egészségügyben dolgozók, tanulók megismerhetik egymást, fejleszthetik csapatban való gondolkodásukat és kommunikációjukat. Ezáltal kívántuk támogatni egy olyan szakmai közösség kialakulását, ami segíti a fiatal egészségügyi dolgozók városunkban maradását, személyiségük fejlesztését és nem utolsó sorban Székelyudvarhely egészségügyi ellátásának javítását.

A hatékony szolgáltatás egyik feltétele a pozitív kisugárzású szakember, aki jól kommunikál ennek érdekében a képzést egy gyakorlati kommunikációs előadássorozattal kezdtük, ahol kiemelt szerepet kapott az önismeret mellett a verbális és nonverbális kommunikáció, érveléstechnika és konfliktuskezelés.

Rendezvényünk második részében a csapat-, közösségépítésre helyeztük a hangsúlyt, a játékok által a résztvevők jobban megismerhették önmagukat, egymást, a kommunikációs buktatókat, illetve lehetőségük volt szakmai tapasztalataikat is megosztani egymással.

Bízunk benne, hogy a tréningek során szerzett készségeket a résztvevők be tudják építeni hétköznapjaikba, tanulmányaikba, munkahelyi kapcsolataikba és csapatként tudják egymást segíteni a továbbiakban is.

A rendezvény főtámogatója: Székelyudvarhely Megyei Jogú Város polgármesteri hivatala.

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Okostábla, okostanár az online térben is!

Az SZKA és a HEURÉKA Alap program által támogatott “Okostábla, okostanár az online térben is” képzésünk mindkét csoportja végére ért azon gyakorlati képzéssorozatának, mely hozzásegítette a résztvevő óvónőket, tanítókat és tanárokat, hogy ne csak az okostáblákat tudják érdemben kezelni, hanem számtalan olyan platformot, weboldalt és alkalmazást vigyenek az órai folyamatokba, melyek nemcsak az órai, vagy csoportszervezésben nyújtanak segítséget, hanem érdekesebbé, a mai generáció számára fogyaszthatóbbá teszi az átadni kívánt tananyagot.

Digitalizáció az oktatásban – online és hibrid világ

A digitális technológia, a digitális írástudás, az információk elektronikus kezelése olyan gyors ütemben fejlődött az elmúlt években, hogy intézményünk, oktatóink, diákjaink számára egyre nehezebb naprakésznek lenni ezen a területen.
Ez a rohamos fejlődés magával hozta szervezetünk digitális infrastruktúrájának fejlesztését, digitális folyamataink fejlettebb kiépítését, valamint digitális kommunikációnk megerősítését.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat