Közösség-, és hatékonyságfejlesztés a székelyudvarhelyi egészségügyben tevékenykedő fiatalok számára

Ezáltal kívántuk támogatni egy olyan szakmai közösség kialakulását, ami segíti a fiatal egészségügyi dolgozók városunkban maradását, személyiségük fejlesztését és nem utolsó sorban Székelyudvarhely egészségügyi ellátásának javítását.

Városunkban nagyon sok a fiatal orvos és szakápoló, akik annak ellenére, hogy naponta együtt dolgoznak, tanulnak nehezen alkotnak közösséget és kötődnek Székelyudvarhelyhez.

A Magok Egyesület egyik fő célja olyan képzési tevékenységek megszervezése, amelyek formálják és modernizálják a helyi civil közösséget. Ezért is pályáztunk a Székelyudvarhelyi Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál egy olyan közösség- és együttműködést fejlesztő hétvége megszervezésére ahol a fiatal egészségügyben dolgozók, tanulók megismerhetik egymást, fejleszthetik csapatban való gondolkodásukat és kommunikációjukat. Ezáltal kívántuk támogatni egy olyan szakmai közösség kialakulását, ami segíti a fiatal egészségügyi dolgozók városunkban maradását, személyiségük fejlesztését és nem utolsó sorban Székelyudvarhely egészségügyi ellátásának javítását.

A hatékony szolgáltatás egyik feltétele a pozitív kisugárzású szakember, aki jól kommunikál ennek érdekében a képzést egy gyakorlati kommunikációs előadássorozattal kezdtük, ahol kiemelt szerepet kapott az önismeret mellett a verbális és nonverbális kommunikáció, érveléstechnika és konfliktuskezelés.

Rendezvényünk második részében a csapat-, közösségépítésre helyeztük a hangsúlyt, a játékok által a résztvevők jobban megismerhették önmagukat, egymást, a kommunikációs buktatókat, illetve lehetőségük volt szakmai tapasztalataikat is megosztani egymással.

Bízunk benne, hogy a tréningek során szerzett készségeket a résztvevők be tudják építeni hétköznapjaikba, tanulmányaikba, munkahelyi kapcsolataikba és csapatként tudják egymást segíteni a továbbiakban is.

A rendezvény főtámogatója: Székelyudvarhely Megyei Jogú Város polgármesteri hivatala.

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Skill központ látogatás – karriermustra

Látogatásuk során Antal Árpád szakoktató megmutatta a gyerekeknek a helyes kézmosást, és kézfertőtlenítést, elmesélte, hogy miért van szükség erre a gyakorlati teremre, miért járnak ide az egyetemisták, megbeszélték, hogy hol van szükség ápolókra, majd előkerültek a gyerekek számára izgalmasabbnál izgalmasabb eszközök.

Tánckoreográfia – karriermustra

Felszabadító érzést, mozgást a ritmusra, csapatban létezést, ezeket tapasztalhatták meg azok a VitaMAG-os gyerekek, akik a Pillangó stúdióban Demeter Andreával  és Székely Ágnessel  találkoztak.

Nem gyerekdolog! Bullying iskoláskorban

A VitaMAG Szülőklub meghívására Dimén-Varga Tünde óvoda és iskolapszichológus részletesen vázolta a bántalmazás folyamatában résztvevők szerepét, hangsúlyozta, hogy a bántalmazóra is áldozatként kell tekinteni. Ugyanakkor kihangsúlyozta a szemlélődők jelenlétének, és a szülők szerepének a fontosságát. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat