Okostábla, okostanár az online térben is!

Az SZKA és a HEURÉKA Alap program által támogatott "Okostábla, okostanár az online térben is" képzésünk mindkét csoportja végére ért azon gyakorlati képzéssorozatának, mely hozzásegítette a résztvevő óvónőket, tanítókat és tanárokat, hogy ne csak az okostáblákat tudják érdemben kezelni, hanem számtalan olyan platformot, weboldalt és alkalmazást vigyenek az órai folyamatokba, melyek nemcsak az órai, vagy csoportszervezésben nyújtanak segítséget, hanem érdekesebbé, a mai generáció számára fogyaszthatóbbá teszi az átadni kívánt tananyagot.

Az SZKA és a HEURÉKA Alap program által támogatott “Okostábla, okostanár az online térben is” képzésünk mindkét csoportja végére ért azon gyakorlati képzéssorozatának, mely hozzásegítette a résztvevő óvónőket, tanítókat és tanárokat, hogy ne csak az okostáblákat tudják érdemben kezelni, hanem számtalan olyan platformot, weboldalt és alkalmazást vigyenek az órai folyamatokba, melyek nemcsak az órai, vagy csoportszervezésben nyújtanak segítséget, hanem érdekesebbé, a mai generáció számára fogyaszthatóbbá teszi az átadni kívánt tananyagot. Igyekeztünk tudásszint szerint besorolni a jelentkező oktatókat csoportjainkba. Az első csoport 2022. február 3-án kezdett, míg a második csoport 2022. február 10-én.

A csoportok kéthetente váltották egymást, az inaktív héten online beszélhették meg az addig felvetődő kérdeseket, hiányosságokat. Mindkét csoport résztvevői nagyon interaktívak voltak, hiszen mindannyiuknak fontos a fejlődés.

Az első csoport képzése 2022. március 17-én ért véget. Az elvárásoknak megfelelően megtanulták, hogy az okostábla is csak egy tábla. Okossága nagymértékben a használó bátorságától, türelmétől függ. A résztvevők visszajelzéseikben az órai közvetlen előadásmódot, hangulatot, gyakorlatias praktikákat pozitívumként emelték ki. Sajnálták, hogy ilyen hamar véget ért, mert ráérezve az ízére úgy gondolják, hogy szükség van a különböző online platformok ismeretére, ahhoz, hogy lebilincselhessék a mostani generációt. A csoport óvónő résztvevői szerint nagy szükség lenne olyan hasonló képzésekre, ahol az új, kreatív módszerekkel még több társuk megismerkedhetne.

2022. március 24-én véget ért a képzés a 2. csoportnak is. Az utolsó alkalom lehetőséget adott a résztvevők számára is, hogy bemutassák a csoporttársaknak azokat az alkalmazásokat, oldalakat, melyek használatában ők már otthonosan mozognak. Így rövid időn belül még több azonnal kipróbált felület lehetőségeivel gazdagodott résztvevő és oktató egyaránt. Az oklevél kézbesítése előtt, itt sem maradt el a visszajelzés mind az oktató, szervező, mind a támogató felé. A résztvevőknek tetszett a közvetlen, barátságos, nyugodt légkör, valamint a kipróbált alkalmazások sokszínűsége. Meglepve nyugtázták, hogy mennyire kreatívak tudnak lenni, ha megadatik a lehetőség, hogy ilyen és hasonló képzéseken vegyenek részt.

Mindkét csoport résztvevői hálásak a Heuréka Alap által támogatott lehetőségnek, valamint a Magok Egyesület által biztosított közvetlen, interaktív fejlődési esélynek.

#szka #heuréka

https://www.facebook.com/szka.org
https://www.facebook.com/heurekaalap

Scroll to Top

Bejelentkezés

Amenyiben rendekezik fiókkal, kérjük jelentkezzen be!

Érdeklődési űrlap