Korszerű oktatásmódszertani felkészítősorozat kezdő és gyakorló oktatók számára

Régiónkban a digitális oktatási eszközpark fejlesztésével sajnos nem járt együtt a pedagógus felkészítése az új kihívásokra. Ennek okán, célul tűztük ki hatékony és korszerű pedagógiai módszerek kidolgozását és ismertetését oktatóink számára, valamint a digitális és kommunikációs készségeik fejlesztését.

A járvány miatt kialakult helyzetben a szokásosnál fajsúlyosabb szerepet tölt be a digitális taneszközök és rendszerek felhasználószintű ismerete és gyakorlatban való alkalmazása, ugyanis ezek növelik a tananyagleadás és -befogadás hatékonyságát. Régiónkban a digitális oktatási eszközpark fejlesztésével sajnos nem járt együtt a pedagógus felkészítése az új kihívásokra.
Ennek okán, célul tűztük ki hatékony és korszerű pedagógiai módszerek kidolgozását és ismertetését oktatóink számára, valamint a digitális és kommunikációs készségeik fejlesztését.


Székelyföldi oktatóink számára szervezett, két napos oktatásmódszertani napon, tréningen bemutattuk azt a digitális eszköztárat (köztük egy modern Samsung Flip okostáblát), amellyel interaktívabbá tehetik óráikat. Emellett olyan oktatási platformokat ismerhettek meg, amelyekkel hatékonyabbá, élvezhetőbbé, színesebbé, játékosabbá tehetik az előadásokat, jobban megragadhatják és fenntarthatják a diákok figyelmét, illetve ezen módszerekkel és eszközökkel közelebb kerülhetnek az Y, Z és alfa generációkhoz.
Rendezvényünk során kiemelten fontosnak tartottuk a tudástranfszer ösztönzését is, így oktatóink tapasztalatokat cseréltek, egymást segítették a különböző platformok és alkalmazások megismerésében és osztották meg azokat a best practiceket, jól bevált gyakorlatokat, amelyekkel képesek voltak hivatásukat eredményesen gyakorolni ebben az emberpróbáló időszakban.

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Okostábla, okostanár az online térben is!

Az SZKA és a HEURÉKA Alap program által támogatott “Okostábla, okostanár az online térben is” képzésünk mindkét csoportja végére ért azon gyakorlati képzéssorozatának, mely hozzásegítette a résztvevő óvónőket, tanítókat és tanárokat, hogy ne csak az okostáblákat tudják érdemben kezelni, hanem számtalan olyan platformot, weboldalt és alkalmazást vigyenek az órai folyamatokba, melyek nemcsak az órai, vagy csoportszervezésben nyújtanak segítséget, hanem érdekesebbé, a mai generáció számára fogyaszthatóbbá teszi az átadni kívánt tananyagot.

Digitalizáció az oktatásban – online és hibrid világ

A digitális technológia, a digitális írástudás, az információk elektronikus kezelése olyan gyors ütemben fejlődött az elmúlt években, hogy intézményünk, oktatóink, diákjaink számára egyre nehezebb naprakésznek lenni ezen a területen.
Ez a rohamos fejlődés magával hozta szervezetünk digitális infrastruktúrájának fejlesztését, digitális folyamataink fejlettebb kiépítését, valamint digitális kommunikációnk megerősítését.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat