Korszerű oktatásmódszertani felkészítősorozat kezdő és gyakorló oktatók számára

Régiónkban a digitális oktatási eszközpark fejlesztésével sajnos nem járt együtt a pedagógus felkészítése az új kihívásokra. Ennek okán, célul tűztük ki hatékony és korszerű pedagógiai módszerek kidolgozását és ismertetését oktatóink számára, valamint a digitális és kommunikációs készségeik fejlesztését.

A járvány miatt kialakult helyzetben a szokásosnál fajsúlyosabb szerepet tölt be a digitális taneszközök és rendszerek felhasználószintű ismerete és gyakorlatban való alkalmazása, ugyanis ezek növelik a tananyagleadás és -befogadás hatékonyságát. Régiónkban a digitális oktatási eszközpark fejlesztésével sajnos nem járt együtt a pedagógus felkészítése az új kihívásokra.
Ennek okán, célul tűztük ki hatékony és korszerű pedagógiai módszerek kidolgozását és ismertetését oktatóink számára, valamint a digitális és kommunikációs készségeik fejlesztését.


Székelyföldi oktatóink számára szervezett, két napos oktatásmódszertani napon, tréningen bemutattuk azt a digitális eszköztárat (köztük egy modern Samsung Flip okostáblát), amellyel interaktívabbá tehetik óráikat. Emellett olyan oktatási platformokat ismerhettek meg, amelyekkel hatékonyabbá, élvezhetőbbé, színesebbé, játékosabbá tehetik az előadásokat, jobban megragadhatják és fenntarthatják a diákok figyelmét, illetve ezen módszerekkel és eszközökkel közelebb kerülhetnek az Y, Z és alfa generációkhoz.
Rendezvényünk során kiemelten fontosnak tartottuk a tudástranfszer ösztönzését is, így oktatóink tapasztalatokat cseréltek, egymást segítették a különböző platformok és alkalmazások megismerésében és osztották meg azokat a best practiceket, jól bevált gyakorlatokat, amelyekkel képesek voltak hivatásukat eredményesen gyakorolni ebben az emberpróbáló időszakban.

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

VitaMAG román tábor 2023

Öt nap. Csodálatos környezet. Finom ételek. Újonnan született barátságok. Kellemes szobatársak és nem utolsó sorban felejthetetlen élmények.

VitaMAG angol tábor 2023

Ha varázslóként a tökéletes tábor varázsitalát kellene elkészíteni, akkor olyan összetevőkre lenne szükségünk, mint: jól felépített program, igazságos házirend, barátságos táborvezetők, olyan szobatársak akikkel még villanyoltás után lehet beszélgetni, szabadidő, amikor lehet barátkozni, finom ételek, jó környezet és egy olyan tényező, amit sajnos egyetlen táboroztató csapat sem tud előre megválasztani: a kedvező időjárás.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat