Digitalizáció az oktatásban – online és hibrid világ

A digitális technológia, a digitális írástudás, az információk elektronikus kezelése olyan gyors ütemben fejlődött az elmúlt években, hogy intézményünk, oktatóink, diákjaink számára egyre nehezebb naprakésznek lenni ezen a területen. Ez a rohamos fejlődés magával hozta szervezetünk digitális infrastruktúrájának fejlesztését, digitális folyamataink fejlettebb kiépítését, valamint digitális kommunikációnk megerősítését.

A digitális technológia, a digitális írástudás, az információk elektronikus kezelése olyan gyors ütemben fejlődött az elmúlt években, hogy oktatási intézményünk, oktatóink, diákjaink számára egyre nehezebb naprakésznek lenni ezen a területen. A koronavírus megjelenésével a digitalizáció mélyen beszivárgott az oktatásba, hiszen amíg néhány évtizede elképzelni sem tudtuk az oktatást személyes jelenlét nélkül, ma már közvetlen környezetünkben, saját képzéseinken tapasztaljuk meg az online oktatás növekvő mértékű jelenlétét.
Ez a rohamos fejlődés magával hozta szervezetünk digitális infrastruktúrájának fejlesztését, digitális folyamataink fejlettebb kiépítését, valamint digitális kommunikációnk megerősítését.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott pályázatunk keretében ezért létrehoztuk a Magok Egyesület www.magok.ro honlapját, hogy segítségével VitaMAG-os és ProMAG-os projektjeinket sikeresebbé tegyük, képzéseinket hatékonyabban tudjuk népszerűsíteni és működtetni.
Helyi, fiatal webfejlesztő csapattal és belső kollégáinkkal együtt dolgozva álmodtunk meg ennek a dinamikus, fiatalos, játékos, vidám hangulatú weboldalnak a megalkotását, amely sikeresen formát öltött. Az egyesület honlapja felhasználóbarát, mobileszközökre optimalizált, igényes megjelenésű, könnyen áttekinthető, így segíti látogatóink és ügyfeleink böngészési útvonalát, illetve megkönnyítette számunkra a képzésekre történő jelentkezések adminisztrálását. A képzéskínálat bemutatása mellett teret adtunk oktatóink személyes bemutatkozóinak, motivációjuk, pedagógus hitvallásuk megismertetésének, hogy ezáltal minél közelebb vigyük őket a diákokhoz.

A weboldal fejlesztése mellett beruháztunk egy új laptopra is az elnyert támogatásból, amely különösen nagy szerepet tölt be a járvány miatt kialakult online oktatás hatékonyabbá tételében. Ez az új, modern eszköz megkönnyíti az oktatóknak az óraleadást, lehetővé teszi az eredményesebb információ- és értékátadást diákjaink számára. 

Új honlapunkkal és a megvásárolt laptoppal még inkább eleget tudunk tenni küldetésünknek, hogy diákjaink számára élménnyé alakítsuk a tanulási folyamatot.


Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Okostábla, okostanár az online térben is!

Az SZKA és a HEURÉKA Alap program által támogatott “Okostábla, okostanár az online térben is” képzésünk mindkét csoportja végére ért azon gyakorlati képzéssorozatának, mely hozzásegítette a résztvevő óvónőket, tanítókat és tanárokat, hogy ne csak az okostáblákat tudják érdemben kezelni, hanem számtalan olyan platformot, weboldalt és alkalmazást vigyenek az órai folyamatokba, melyek nemcsak az órai, vagy csoportszervezésben nyújtanak segítséget, hanem érdekesebbé, a mai generáció számára fogyaszthatóbbá teszi az átadni kívánt tananyagot.

Oktatóképzés – a játékélmény a legfontosabb

Városunkban, Székelyudvarhelyen számos jó képességekkel megáldott, lelkes és kreatív fiatal szakember van. Ezen fiatalokat azonban csak úgy lehet hivatalosan felkérni egy-egy szakmai projektben oktatónak, előadónak, trénernek, ha képzők képzése (oktatóképzés, formator) képesítéssel rendelkeznek.

Vállalkozók új generációi

Az elmúlt évek gazdasági-társadalmi változásai újra bebizonyították, hogy sikeres vállalkozói rétegre van szükség úgy Székelyudvarhelyen, mint az egész Székelyföldön. Ez nemcsak a térség gazdasági, hanem oktatási, sport, kulturális, vallási és egészségügyi fejlődésében is meghatározó tud lenni. A kilencvenes években indult vállalkozói közösségnek újra és újra meg kell újulnia. Új piaci kihívásokra új gondolkodású fiatal vállalkozók tudnak sikeresen válaszolni. Lassan egyértelművé válik, hogy oktatási intézményeinknek nemcsak alkalmazottakat kell képezniük, hanem újabb és újabb vállalkozói generációk képzésében kell feladatot vállalniuk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat