Egyéniség Booster – VitaMAG nyári tábor (2024. 06. 30 – 07. 04)

Hangos búcsúszavak, hosszas ölelések – így búcsúztak egymástól és a táborvezetőktől, pedagógusoktól azok a gyerekek, akik az Elan-Trio cég jóvoltából táborozhattak a zetaváraljai Zetavár panzióban. 

Mielőtt felcsendült volna a szülinapos köszöntés, mely könnyeket csalt mind a köszöntött, mind a szervezők és köszöntők szemébe a táborlakókat megkértük, hogy pontozással értékeljék az egyes tevékenységeket, valamint írásban fogalmazzák meg miért voltak hálásak az elmúlt tábori napok alatt. Szervezőként fontos látnunk, hogy ha rosszul is esett egy-két fiúnak, hogy a telefonjukat csak este egy rövid időre kaphatták vissza, azért a csapatépítő játékok és a különböző foglalkozások elnyerték a tetszésüket. Mindenki dicsérte a felszolgált finomságokat, valamint a hely szépségét, hogy sokat lehetett focizni, és volt pancsolási lehetőség is.

A különböző településről érkezett gyerekek nem nagyon ismerték egymást. A meleg ellenére hősiesen csinálták végig a különböző, ismerkedésüket elősegítő csapatépítő játékokat, amelyek nemcsak csapatbeli ügyességüket domborították ki, de arra is lehetőséget adtak, hogy ne csak szabadidős kedvtelésüket osszák meg egymással, hanem álmaikról, valamint nyári bakancslistájukról is beszélgethessenek. Mire szobáikat elfoglalhatták, már nem mondhatták, hogy idegenekkel kerültek egy szobába. 

Hétfőtől már a tábori foglalkozásokra kellett koncentráljanak, melyeket gyakran szakítottak meg a szünetek, hogy a fiúk gyorsan egy kicsit focizhassanak, vagy a lányok kosarazhassanak, asztali teniszezhessenek, vagy csak egyszerűen beszélgethessenek. A napi ötszöri étkezés is alakította a programot, hiszen üres hassal még a játékra sem lehet gondolni. Amíg az eső nem szólt bele a napi pancsolás is helyet kapott a tevékenységek palettáján. 

A szórakoztató és változatos foglalkozások nem jöhettek volna létre a lelkes kis táboroztató csapatunk pedagógusai (Réti Renáta, Forró Réka, Orbán Lídia, Márton Mária, Egyed Gergely, Ilyés Krisztina), valamint önkéntesünk, Sorbán Anna segítő jelenléte és Rozi néni anyáskodó szeretete nélkül, akiknek hálásan köszönjük, hogy szívükön viselték nemcsak a tartalmas, játékba csomagolt tudás átadását, de hálásak vagyunk emberségükért, ölelő karjaikért és vigasztaló, vagy éppen biztató szavaikért, attól függően, hogy mikor mit igényeltek a táborlakók. 

Hétfőn és kedden a logikát igénylő foglalkozások váltakoztak az angol nyelv elsajátítását megcélzó foglalkozásokkal. Tanáraink minden furfangjukat latba vetették, hogy bármi tantárgyra emlékeztető dolgot se tudjanak a kis figyelmes résztvevők felfedezni, ezért minden játék- álcában került a gyerekek elé. Szerdán és csütörtökön az angol és a román nyelvelsajátítást elősegítő játékok kerültek terítékre. Tanáraink odafigyeltek, hogy a délutáni foglalkozás még játékosabb legyen, hogy a medencézés után kifáradt táborozók azt mondhassák: csak játszodtunk. 

A foglalkozásokat sok-sok szünet szabdalta, valamint a napi 5 étkezés, melyet mindig dicséret fogadott, de nem maradtak el a jókedvet fokozó ajándék édesség jutalmak sem, valamint a gyümölcs tízóraik.  

A délutánok a meglepetés meghívottakkal folytatódtak. A hétfői gyöngyből készült békákat Balázs Ildikónak és segédeinek köszönjük, mely türelemre is tanította az alkotó kezek tulajdonosait. A keddi délutánt Antal Árpád, a SZÉK-en működő ápolók képzését írányító kollégánk töltötte a gyerekekkel, hasznos tanácsokkal látva el őket az elsősegélynyújtás terén. Szerda délután Dimén-Varga Tünde nemcsak arra vette rá a gyerekeket, hogy egymás felé jobban nyissanak, hanem egymásnak adott pozitív dicséreteik igazi örömforrást jelentett mindenki számára. Köszönjük nekik is, hogy jelenlétükkel még különlegesebbé tették a gyerekek táborát. 

Az esték még ennyi program mellett is meg tudták koronázni a táborozók napjait a karaokéval, a just dance és a felszabadult tánc örömével. Mivel figyeltük az időjárásjelentést, a tábortűz is megvalósulhatott, igaz nem utolsó este. A pillecukor sütögetés és huncutkodás a tábortűz körül sokaknak első ilyesfajta élmény volt, a visszajelzések alapján. 

A távozó gyerekek reményüket fejezték, ki, hogy jövőre is találkozhassanak. Mi továbbítjuk üzeneteiket, köszöneteiket az illetékeseknek, és pihenést, kikapcsolódást és feltöltődést kívánunk minden résztvevőnek a vakációra.

Scroll to Top

Bejelentkezés

Amenyiben rendekezik fiókkal, kérjük jelentkezzen be!

Érdeklődési űrlap