Idén is népszerűek voltak a VitaMAG-táborok

A nyári vakáció nem ért véget, viszont a Cetate Productions támogatásával a MÜTF Oktatási Központ által megszervezett három tábor a zetaváraljai Zetavár panzióban sikeresen lejárt. A gyerekek élményekkel, kapcsolatokkal gazdagodva tértek vissza a vakáció hétköznapjaiba.

Kreatív VitaMAG-angol tábor Zeteváralján

Az angol- és kézműves-foglalkozás tábor 2018. július 1-5. között zajlott, melyen a tanárokkal együtt 24 résztvevő volt. A tábor szakmai célja a hétköznapi cselekvések szókincsének szövegkörnyezetben való gyakorlása. 

A gyerekek tudásuknak megfelelő szintű csoportokban dolgoztak együtt, miután az első nap minél inkább próbálták megismerni társaikat és a foglalkozásokat vezető tanárokat különböző csapatépítő játékok során. A délutánok a délelőttökhöz hasonló vidám hangulatban teltek. Kézműves-foglalkozások és meghívottak előadásai is lefoglalták a kis és nagy tinik figyelmét. Mindenki nagy érdeklődéssel készítette a kőből készült fényképtartót, batikolta a pólót, készítette a bőr karkötőt, hőre keményedő gyurmával kanálnyelet díszített, majd üvegfestékkel megfestette a poharat, amelyet majd használni is fog. 

A táborban készült képek is azt bizonyítják, hogy gyermekeink nagyon kreatívak, csak lehetőséget kell nekik biztosítani, hogy tehetségüket megvillantsák. Ugyancsak a tehetség nyilvánult meg az esti koncerten, amikor két táborozó gyerek zongorajátékkal szórakoztatta társait. Az előadások arra hívták fel a gyerekek figyelmét, hogy a kiközösítés egy olyan folyamat, amelynek a kiközösített is részese, ezért erős akarattal felülkerekedhet a kiközösítőkön és megmutathatja rejtett tehetségeit, mert mindenki értékes, mindenki tud valami olyat nyújtani közösségének, amelyhez csakis ő tud értékben így hozzátenni. 

Sokszínű VitaMAG-romántábor Zeteváralján

A táborban résztvevők közvetlen és közvetett visszajelzéseiből ítélve kellemesen eltöltött pár napot hagytunk magunk mögött. A sokszínűségre törekvő tevékenységek során mindenki más és másban lelte meg azt, ami sikerélményben részesítette. Volt olyan, akit a közös karakter létrehozása és történetének vázolása hozott lázba. Mások a szokásostól eltérő szóelsajátítási módszert emelték ki. Ismét mások a kvízjátékban, a kísérletekben vagy a kincskeresésben lelték meg kedvenc tevékenységüket. A nyelv használata mellett ezért arra fektettük a hangsúlyt, hogy olyan eszközökkel lássuk el a résztvevőket (újszerű szóelsajátítási módszer, román nyelv iránti viszony stb.), amelyek hasznukra válnak akkor is, amikor már elhagyták a tábort. 

Lehetetlen feladat néhány nap alatt lényeges nyelvi jártasságra szert tenni, ám egy nyelvvel való találkozás pozitív tapasztalata meghatározhatja azt, miképp viszonyulunk a továbbiakban egy nyelvhez. Nekünk, tanároknak a legnagyobb elégtételt azok a pozitív érzések, tapasztalatok jelentik, melyekkel a gyerekek távoznak. A tábor végén ezt egy résztvevő így foglalta össze: „Mikor idejöttem, nem ismertem senkit, most pedig olyan rossz lesz elmenni!”   

Sikeres VitaMAG-matematikatábor Zeteváralján

A Zeteváralján megszervezett matematikatáborban 16 diák és 3 matematika szakos tanár vett részt. A vasárnap délutántól csütörtök délutánig tartó ötnapos tábor programja tevékenységekre volt felbontva. Délelőtt és délután két-két másfél órás tevékenységet szerveztünk. Matematikával, alkalmazott matematikával, logikus gondolatvezetést elősegítő feladatokkal, matematikai készségeket fejlesztő feladatokkal, kézimunkával és ezek ötvözésével töltöttük tele a tevékenységekre szánt időt. A fennmaradt szabadidőben társasjátékokat játszottunk, számháborúztunk, fociztunk, ügyességi játékokat játszottunk.

A tábor folyamán minden reggelt tornával és mozgásos játékokkal kezdtünk. Szerda este tábortűz köré ültünk és mályvacukrot sütöttünk. A tábor egyik különlegessége az volt, hogy a diákok a telefonjaikat naponta csupán egyszer egy óra hosszát használhatták.

A szervezésben és lebonyolításban segítőink gördülékenyebbé és hatékonyabbá tették a tábort. A diákoktól sok pozitív visszajelzést kaptunk. Úgy gondoljuk, hogy a 2018-as VitaMAG-matematikatábor sikeres volt. 

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Vakáció! Táborozni de jóóóóóóó!

Vegyünk sok-sok élményt, adjunk hozzá egy jó adag angol és román nyelvű foglalkozást, legyen benne egy kis játék és csapatépítés, finom étkezések és kézműves-foglalkozások és meg is van a receptje egy sikeres nyári tábornak, melyet a Cetate Productions támogatásával szervezett meg a VitaMAG (Ilyés Krisztina és Sebestyén Renáta) most már negyedik alkalommal Zeteváralján, a Zetavár Panziónál.

Karriermustra 2021

A VitaMAG-Karriermustra első állomásának fantázia neve „Megvilágítás és látásmód”, ahol

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat