VitaMAG Karrier

2019-ben partnereink, a Cetate Production és az ALT Technologies vezetősége támogatta az akkor még VitaMAG Karrier néven futó programunkat.

2019-ben partnereink, a Cetate Production és az ALT Technologies vezetősége  támogatta az akkor még VitaMAG Karrier néven futó programunkat.

1. Azok a fiatalok, akik a Más Rádiót választották a VitaMAG Karrier felajánlott lehetőségei közül,  2019. április 23-a délelőtt többek között szerkesztő-műsorvezetőként és interjúalanyként is kipróbálhatták magukat a keverőpult és mikrofonok mögött. A rövid, vicces bemelegítőt és a technikai háttér bemutatását is érdekesnek és hasznosnak ítélték a résztvevők. Rádiós „idegenvezető” Szabó Attila (a SZÉK kommunikációs és tanulmányi osztályvezetője), a Más Rádió főszerkesztője volt.

A résztvevők egymást jó fejként jellemezték, értékelték a hangulatot és a végén a hasuk sem maradt üresen. Többen érdeklődtek a folytatás iránt, úgy érezve, ez a szakma igazán nekik való lehet. Köszönjük szépen Szabó Attilának, hogy elvarázsolta a fiatalokat.

2. A mérnök Bencze Gábor tanárokat is meghazudtoló közvetlenségével, szakmája iránti lelkesedésével az automatizálás világába vezette be a VitaMAG-os fiúkat. A résztvevők visszajelzéseikben a bemutatott téma érdekességét és az előadásmódot emelték ki. Az alapos magyarázat mellett a fiatalok értékelték a „bőröndbe épített számítógép” jelenlétét, a kábeltisztítást, a lehetőséget a különböző eszközök kipróbálására.

A csoportmunkát – a jó hangulatot még tovább emelve – közös pizzázás zárta. Köszönjük szépen Bencze Gábornak az önfeledt barkácsolás perceit, valamint buzdító szavait, miszerint a résztvevők minden tettét a kíváncsiság vezérelje.

3. A minic studio-nál, ahol szlogenjük szerint csak a munkát veszik komolyan, minket is komolyan vettek. Vadász Zoltán, a cég tulajdonosa, a munka során érzett boldogság fontosságát hangsúlyozta ki, valamint szó volt arról, hogyan bírnak rá egy-egy érdeklődőt a vásárlásra. Említést tett a kreatív szerdákról, amikor a munkatársak szabadon álmodhatnak. Az álmok közül egy Székhelyek nevű játékot a látogatás végén ki is próbált a VitaMAG csapata. Kecseti Kriszta megmutatta, milyen sok információt tud rólunk a Google, Györfi Sándor pedig a weboldalak, animációk világába kalauzolt el bennünket. A játék és pizza előtt a kis Star Wars-os droid figura programozásáról is szó esett. A visszajelzésekből kiderült, máris akad olyan fiatal, aki ezek után otthon tovább szeretné magát képezni, amihez szintén kaptunk néhány ötletet. Köszönjük szépen!

4. Egy másik csodás állomás az EGT Landscape Kertészet volt. Lelkesen érkeztünk, Sándor Krisztina szeretettel fogadott, majd röviden beszélt az egyetemi éveiről, a tájépítészetről, valamint a szakma szépségeiről. A lányok csillogó szemekkel figyelték Krisztinát, aki megmutatta az üvegházban található gyönyörű muskátlikat, majd nagy örömünkre ültethettünk is. A lányok rögtön érdeklődtek nyári munka után is. A túránk végén Krisztina megmutatott néhány 3D-s látványtervet is, bizonyítva, hogy ebben a szakmában is nagy szükség van a kreativitásra. A VitaMAG-os lányok remélik, ők is így fognak majd lelkesedni jövőbeli munkájukért, mint Krisztina. Köszönjük szépen a kertészet tulajdonosának, Angi Attilának, hogy bepillanthattunk e csodálatos szakmába.

5. A Nordica Kft.-nél Varga Zsolt tulajdonos-cégvezető volt a házigazdánk. Lelkes bemutatója megragadta a csapatot, megértettük, a választott szakmát-munkahelyet szeretni kell, ez a kulcs. A csapat tanulmányozta a különböző motorok működésének elvét, kipróbálta a vicces alkatrészmosót, végigkövette az autójavítási software folyamatát, megnézte a motorjavító részleget, végigkövetett egy kamiontesztelést, ült egy olyan autóbuszban, ahol ebédlőasztal is van, mindemellett kipróbált egy haibike-ot az udvaron. Ide mi, VitaMAG-osok, visszamegyünk! Köszönet érte Varga Zsoltnak!

6. Már a kapunál körülölelt a mézespogácsa illata, amikor megérkezett a csapat a VitaMAG Karrier utolsó állomásához, a Varga Mézes céghez. A családi műhelybe csak beöltözés után léphettünk be, így máris megtanultuk, hogy a tisztaság, elővigyázatosság nagyon fontos ebben a szakmában. A rövid folyamatismertetés után máris nyújthattuk és szaggathattuk a dagasztóban felpuhított tésztát. Kérdéseinkre hol Zsuzsa, hol lánya, Orsolya, mondott el érdekességeket az odalátogató fiataloknak. A sütés nem tartott sokáig, mégis türelmetlenül vártuk, hogy lapos kis formáink a kemence melegében puffos finomságokká nőjenek és elkezdhessük a díszítést, mely résznél az egyik résztvevő szerint kibontakozhat a határtalan kreativitás.

A fiatalok hálásak voltak a mesebeli délutánért, visszajelzéseikben a tulajdonosok kedvességét és segítőkészségét is kiemelték. Volt, akinek a formázás, volt, akinek a díszítés volt a legmegnyugtatóbb munkafázis. Mivel anyák napja közeledett, több édesanya is csodásan díszített pogácsát kapott ajándékba gyerekétől. Köszönjük szépen a Varga családnak ezt az illatozóan szép élményt!

Megosztás:

Legutóbbi bejegyzések

Skill központ látogatás – karriermustra

Látogatásuk során Antal Árpád szakoktató megmutatta a gyerekeknek a helyes kézmosást, és kézfertőtlenítést, elmesélte, hogy miért van szükség erre a gyakorlati teremre, miért járnak ide az egyetemisták, megbeszélték, hogy hol van szükség ápolókra, majd előkerültek a gyerekek számára izgalmasabbnál izgalmasabb eszközök.

Tánckoreográfia – karriermustra

Felszabadító érzést, mozgást a ritmusra, csapatban létezést, ezeket tapasztalhatták meg azok a VitaMAG-os gyerekek, akik a Pillangó stúdióban Demeter Andreával  és Székely Ágnessel  találkoztak.

Nem gyerekdolog! Bullying iskoláskorban

A VitaMAG Szülőklub meghívására Dimén-Varga Tünde óvoda és iskolapszichológus részletesen vázolta a bántalmazás folyamatában résztvevők szerepét, hangsúlyozta, hogy a bántalmazóra is áldozatként kell tekinteni. Ugyanakkor kihangsúlyozta a szemlélődők jelenlétének, és a szülők szerepének a fontosságát. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolat